Lamper

Energibesparende lampe.
Energibesparende lampe generere deres lys på samme princip som lysstofrør. En elektrisk ladning passerer gennem kviksølvdampe mellem to elektroder. Det elektriske felt bevirker, at dampen til at udsende usynlige UV-stråling. Fluorescerende materiale anvendes på indersiden
af ​​glasrøret omdanner UV-stråling til synligt lys. Forskellige fluorescerende materialer giver lyset forskellig farve optrædener.
Ved at give en lampe mere end ét rør og bøje hvert rør tilbage på sig selv, har lampe designere formået at reducere den samlede længde af energibesparende en lampe. De er nu ikke meget større end almindelige glødepærer.
Den kompakte fluorescerende pære med dens integrerede elektroniske styringsudstyr og standard skrue base kan anvendes som direkte erstatning for gløde lamper. De bruger 80% mindre energi og, hvis de anvendes til et gennemsnit på tre timer om dagen (normal privat brug), vil vare omkring 8000 timer.

Masser af lys.
En lampe giver dig en masse mere lys, hvor du har brug for det. Mængden af ​​lys, du kan få fra en almindelig pære er begrænset af dens effekt – en begrænsning, der ikke gælder med ESL (energisparepære). Fordi de generere en masse mindre varme end traditionelle pærer, du aldrig behøver at bekymre sig om at holde inden for den anbefalede watt bedømmelse igen.
Tag eksemplet med en let montering, der har en 60 W begrænsning. Monter en 23 ESL, og du får en lyseffekt, der svarer til en 120 W glødepære.
Dette betyder at du kan få det dobbelte af lysstyrken – uden at skulle tilføje endnu en lampe.

Lysudbytte og økonomi.
Energibesparende lamper generere mere end 80% af alle de kunstige lys, men bruger kun 50% af den energi der bruges til belysning. Energibesparende lamper vare mellem otte og tyve gange så lang tid som almindelige pærer, og har brug for op til 85% mindre elektricitet til den samme lysstyrke, afhængigt af type. De er derfor den bedst mulige løsning for økonomisk belysning.
sparepærer fås i rørformet, ring (også kaldet cirkel) og U-formede versioner i en bred vifte af størrelser. De nye sparepærer er næsten lige så lille som almindelige pærer og kan bruges som direkte erstatning. Moderne elektronisk styringsudstyr giver endnu bedre økonomi, mere behageligt lys og længere levetid fra traditionelle lysstofrør. Ud over lysudbytte, er de lyse farve og farvegengivelse også vigtige kriterier at overveje, når du vælger det rigtige lys kilde.

This entry was posted in Lyset and tagged . Bookmark the permalink.