Lamper til loftet

I stort set alle rum i et hus er der loftlamper. De bruges som en effektiv måde, hvorpå man kan oplyse hele rummet, i modsætning til for eksempel bordlamper, der ikke giver den samme mængde lys, og derfor ikke kan oplyse et helt rum på én gang.

Det kan lade sig gøre at få loftlamper med forskellig form for lys. Det kan specielt være fordelagtigt på et kontor eller andre arbejdszoner, hvor det er bedst at belysningen er af indirekte karakter, så der er et behageligt lys at arbejde under. Det er altså vigtigt at vide, hvilket formål loftlampen skal udfylde, da der er forskellige måder, hvorpå den giver lys. Langt de fleste loftlamper monteres med en lysdæmper på, så det er muligt at justere lysets styrke, hvilket ikke bare er med til at give det helt rigtige lys, på det rigtige tidspunkt, men også er med til at spare på strømmen og forlænge pærens levetid.

Som sagt kan man få loftlamper med forskellig slags lys. Et af disse lys er målrettet lys, som er specielt nyttigt til for eksempel at oplyse et billede på væggen. Det målrettede lys omkrænser lige præcis billedet, så det står flot oplyst på væggen.

This entry was posted in Lyset and tagged , . Bookmark the permalink.